Gombás-zöldséges "ragu" rizzsel
sponsored links
Tegnap a kínaihoz elég sok rizst sikerült fõznöm, igaz, van még hozzá husi is, de a hétvégi "kilengés" után szerettem volna kicsit visszatérni a visszafogottabb kerékvágásba. Ezért a rizs mellé egy jó kis gombás zöldséges "ragut" készítettem. Hozzávalók: 1 fej hagyma apróra vágva, kevés olaj, 50 dkg csiperke gomba tisztítva, cikkekre vágva, 20 dkg mirelit vegyes zöldség (borsó és répa), 1-1,5 fehér kanál ételízesítõ (vagy ízlés szerint), õrölt bors, cayenne bors ízlés szerint, 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva, 0,5 liter forró víz, 1 kis kávéscsésze hideg víz, 1 evõkanál (burgonya) keményítõ.
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a cikkekre vágott gombát, ételízesítõt, cayenne borsot, õrölt borsot, rövid ideig pároltam. Ráraktam a mirelit zöldséget, felöntöttem fél liter forró vízzel és tovább fõztem. Amikor a zöldborsó megpuhult habarást készítettem hideg vízbõl és ...